3 robots iwally

Al lange tijd waren we opzoek naar een goede tool die eenvoudig je scherm kan opnemen, om zo bijvoorbeeld een instructievideo te maken, een probleem te kunnen verduidelijken of voor andere zaken. Nu zijn er veel programma's die dit kunnen doen, maar een goed gratis programma vinden zonder teveel features die toch nooit gebruikt worden was nog een hele opgave.

Tot we de volgende tool tegenkwamen, oCam, is een programma geschreven door Obsoft, en is echt een prachtig eenvoudig programma. En waar we misschien nog wel het meest over te spreken zijn is de codering waarmee het bestand wordt opgeslagen. Dit staat standaard op Microsoft MP4, Part 2 met avi container. Het voordeel hiervan is niet alleen een lage bestandsgrootte, maar ook een goede kwaliteit en het eenvoudig kunnen uploaden naar bijvoorbeeld Youtube.

ocam

 

 

 

 

 

 

Door op de knop Codecs te klikken, kan worden gekozen welk formaat en codec er gebruikt moet worden voor het opnemen, verder kan het opname venster gewijzigd worden in verschillende formaten. Na het opnemen kan het filmpje worden gevonden in de map Documenten, onder de map oCam.

Met de knop open gaat oCam hier direct naar toe. Wat ook een fijne functie is van dit programma.

Het filmpje kan direct naar Youtube worden gebracht, of bewerkt worden met bijvoorbeeld een programma als Camtasia Studio.

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00