3 robots iwally

Wat moet je kiezen? DSL of kabel internet?

Dit is voor veel klanten een lastige vraag, zo ook voor jou waarschijnlijk. Je bent immers niet voor niets op deze pagina terecht gekomen. Het kiezen tussen kabel of vdsl (telefoonkabel) internet is een ingewikkelde keuze. Echter adviseren we altijd om goed te kijken wat er mogelijk is op uw adres.

Maar hoe pak je dit dan aan? In dit artikel gaan we zo stap voor stap uitleggen waar naar te kijken om zo tot de juiste beslissing te komen.

Laten we eerst een paar misverstanden uit de weg nemen.

- Ziggo internet is geen glasvezel, in tegenstelling totdat Ziggo altijd zelf doet geloven.
Ziggo maakt gebruik van Coax kabel, dat "glasvezel snelheden" mogelijk maakt, maar het is geen glasvezel. BIj glasvezel zijn zowel de download snelheid als de upload snelheid symetrisch, gelijk. Dat biedt technisch voordelen tegenover Coax.

- KPN kon lange tijd niet sneller dan 20 Mbps leveren, via ADSL. Tegenwoordig is dit niet langer zo. Wanneer u geen glasvezel heeft liggen was u lange tijd aangewezen op de kabel voor sneller internet. KPN is hard bezig geweest met het upgraden van het netwerk. Met behulp van een eenvoudige KPN tool kun je nu zien wat de maximaal of haalbare snelheid is op jouw adres.

- KPN levert internet tot maximaal 200 Mbps download en 60 Mbps upload, via de telefoonlijn. De upload bij Ziggo is lager als bij KPN in bepaalde gevallen. Wanneer upload belangrijk is, houdt hier danr rekening mee in de overweging.

Kiezen stap voor stap.

Welke snelheid kan ik maximaal halen met KPN internet via de telefoonkabel? Je kunt dit checken via Netco, vul je postcode, huisnummer en eventuele toevoeging toe en druk op zoek. De KPN site verteld je dan de maximaal haalbare snelheid mogelijk, eventuele upgrades en techniek. Meestal is dit VVDSL of VDSL.

De volgende stap is prijsvergelijking,. Ziggo is vaak relatief duurder ten opzichte van internet via de telefoonlijn, je kunt het beste een vergelijking doen via Breedbandwinkel je krijgt dan een eerlijke prijsvergelijking tussen alle providers te zien. Zenderpakketten kun je ook direct vergelijken. Je kan op deze manier eenvoudig een keuze maken en het ksotenverschil tussen kabel en vdsl internet is goed inzichtelijk.

Combineren van abonnementen.

Providers proberen steeds meer klanten zowel een mobiel als vast abonnement te verkopen. Dit wordt stevig aangemoedigd met behulp van zogenaamde kortingen. De kortingen zijn bijvorbeeld een gratis zenderpakket als HBO, Eredivise of Pluspakket. Of een verdubbeling van mobiele data. Vaak is dit erg interessant, vergeet hier zeker niet naar te kijken.

Neem Spotifypremium mee in je vergelijking.

Wanneer je kiest of overweegt de kiezen voor KPN internet, vergeet dan niet dat je Spotify Premium gratis krijgt bij je abonnement. (t.w.v. 10 euro p.m.) Veel mensen vergeten dit te vergelijken wanneer ze of Ziggo of KPN afwegen. Maar wanneer je nu al een los abonnementvoor Spotify hebt, is dit zeker te overwegen bij de keuze tussen KPN of Ziggo.