3 robots iwally

Facebook gaat binnenkort advertenties tonen in WhatsApp, in het nieuws is al door diverse media bericht over deze kwestie. In het onderstaande filmpje wordt eenvoduig uitgelegd hoe je jouw Whatsapp berichten afschermd voor Facebook. zo behoud je hopelijk toch nog wat privacy, ondanks dat er overal zoveel wordt ingebroken de afgelopen tijd.

Privé gesprekken kunnen worden onderbroken voor een reclameboodschap, dit kun je echter uitschakelen. Hoe je dit doet wordt in onderstaande video heel eenvoudig uitgelegd.

 

Waarom is privacy zo belangrijk op Whatsapp?

Veel gesprekken die over WhatsApp gaan zijn privé, ondanks dat Whatsapp ons heeft beloofd niet de gesprekken te delen met adverteerders, is het toch maar beter om deze gegevens over jouzelf niet te delen met Facebook. Wat er namelijk exact gedeeld wordt is niet te zien. Misschien denk je wel, ik heb niets te verbergen en ga dit niet doen..

Toch is het ook enigzins een statement van #care for privacy. Als we met zijn allen dit vinkje nu even omzetten, net als dat we met zijn allen ooit hebben gekozen om Whatsapp te installeren op onze telefoon, (kost niks minder dan 2 minuten) dan begrijpt Facebook misschien beter hoe belangrijk privacy nu echt voor ons is. 

Privacy gaat over respect voor het individu en vertrouwen.

Privacy gaat niet alleen over jou, maar ook over het respect voor elkaar. Wanneer je privacy opgeeft, erken je eigenlijk niet dat een persoon iets voor zichzelf mag houden. Privacy is ook belangrijk voor ons vertrouwen, als het vertrouwen in Whatsapp door het nieuwe privacy beleid verloren gaat, dan hebben we toch een probleem...