3 robots iwally

We hebben al eerder geschreven over ransomware en hoe je ransomware kunt voorkomen met onze vijf tips. Maar door de steeds vaker voorkomende ransomware infecties bij klanten en de nieuw geopende website door Europol, "No More Ransom" hebben we besloten opnieuw te schrijven over ransomware.

Wat is Ransomware?

"Ransomware is software die je bestanden versleuteld. Na de versleuteling kun je niets meer met het bestand en de enige manier waarop je weer bij het bestand kunt, is door te betalen voor de sleutel die je toegang geeft tot het bestand." meer lezen? zie ons eerdere artikelWapen je tegen ransomware, voorkomen

De Europese politie, Europol heeft sinds kort een website geopend, No More Ransom, https://www.nomoreransom.org/

Op deze website kun je gratis ondersteuning krijgen wanneer je computer of laptop besmet is met ransomware. Maar ook wanneer je geen besmetting te pakken hebt adviseert Europol nu hoe je ransomware kan voorkomen.

Wat kan iWally voor je doen als je besmet bent met ransomware of advies wilt ter preventie?

Wanneer je hulp nodig hebt en het allemaal te ingewikkeld vind, geen tijd hebt of gewoon niet zeker bent van wat je aan het doen bent dan helpen we je graag verder bij iWally.

Sommige ransomware is moeilijk te verwijderen. Als je niet weet wat je aan het doen bent, en je documenten graag terug wilt, is het misschien beter als je dit aan ons overlaat. Wij staan voor je klaar en doen ons best om zoveel mogelijk bestanden terug te krijgen.

Ter preventie bieden wij iets unieks aan, wij installeren een volledig beveiligingspakket op uw computer dat ransomware probeert te voorkomen. Uiteraard is compleet voorkomen niet mogelijk, maar we kunnen het de ransomware wel een stuk minder eenvoudig maken. Door extra "lagen" beveiliging aan te leggen, als een Anti Ransomware Toolkit, de sofware automatisch te laten bijwerken en een up-to-date systeem in te richten voorkomen we veel infecties.

Waar bestaat deze beveiliging toolkit uit?

  • Installatie of check-up van antivirus software.
  • Anti ransomware software installatie.
  • Firewall nakijken.
  • Andere browser installatie.
  • Patchen van applicaties die lekken bevatten waarvan ransomware gebruik van probeert te maken.
  • Anti Malware installatie en controle van beveiliging.

Backup! Backup! Back-up!

Ja, wij kunnen je computer nog zo goed beveiligen, maar we kunnen beter voorkomen dan genezen. Daarom adviseren wij al onze klanten altijd een back-up te maken / bouwen. Over de back-up krijgt u altijd een advies en uitleg over hoe u een back-up maakt en wat u precies moet doen om problemen te voorkomen.

Een back-up is naar onze mening misschien nog wel een stuk(je) belangrijker dan de beveiliging van de computer. Je data (foto's, database met klantgegevens) is veel meer waard namelijk dan een computer of laptop.