3 robots iwally

5 tips voor het verbeteren van WiFi

Wanneer je last hebt van een slechte WiFi dan kan dat heel hinderlijk zijn, nog hinderlijker is dat wanneer je naar de winkel gaat je niet altijd een goede oplossing krijgt. Je koopt iets en dat werkt ook niet altijd optimaal. In dit artikel geven we je de vijf tips die wij in de praktijk gebruiken en ons de beste resultaten geven bij onze klanten.


1. Vind een vrij kanaal voor je WiFi ontvangst.

Onze eerste tip, is gelijk de vaak meest effectieve tip. In veel omgevingen is het aantal WiFi netwerken niet meer op twee handen te tellen. Er zijn er veel, waardoor de snelheid terugloopt. Veel apparatuur draait echter op dezelfde WiFI frequentie. Wanneer je een WiFi frequentie kunt vinden die niet iedereen gebruikt in jou buurt, los je een hoop snelheid- en stabiliteitsproblemen op.

Je kunt een vrij WiFi kanaal vinden met behulp van je telefoon. Als je een Android Device hebt, (Samsung, etc.) raden we je aan Wifi Analyzer te proberen. Met Wifi analyzer krijg je inzicht in welke kanalen er in jou omgeving worden gebruikt door WiFi routers en access points. Zie hier een afbeelding van zo'n inzicht. Zo zie je dat er op kanaal 9 tot 14 geen netwerken actief zijn, zoek in jou omgeving naar het kanaal met de minst overlappende netwerken. Je WiFi performance kan zichzelf hierdoor aanzienlijk verbeteren.

Mocht je IOS gebruiken raden we je aan om een Android device te gebruiken of Windows, met inSSiDer. Dit werkt hetzelfde als de Android app.

 

 

 

 

 

 

 


 2. Verplaats je router of access point.

Wanneer je WiFI ontvangst gewoon heel erg slecht is op een bepaalde kamer, kan het helpen om je router of access point te verplaatsen naar een andere locatie in je huis. Probeer je WiFi router of access point zo centraal mogelijk te plaatsen zodat je op alle locaties in huis een goede WiFI hebt. Vermijdt wanneer mogelijk plekken met isolatie, ijzer in de muren, of andere metalen, deze veroorzaken vaak storingen en signaalverlies. Plaats de WiFi ook niet naast grote magneten.


3. Verwijder alle WiFi repeaters.

Ja ja, echt waar. De WiFi repeaters doen vaak meer kwaad dan goed, het repeaten van Wifi is een slechte oplossing voor het probleem van slechte ontvangst. Het mag dan wel het aantal streepjes van de verbinding een flinke boost geven maar het zal tegelijkertijd de kwaliteit van de verbinding flink beïnvloeden. Dat wil je niet, ben je aan het uitsluiten wat je probleem is, verwijder dan even de repeater.


4. Vind de oorzaak van je probleem.

WiFi kan niet overal goed tegen, met behulp van deze checklist kun je vaststellen of jij ook last hebt van één van deze omgevingsfactoren. Probeer je router niet in de buurt van één van deze omgevingsfactoren te plaatsen. Doe je dit wel, kun je vaker storing ondervinden.

 • ijzer en staal in de buurt van een router kan een oorzaak zijn
 • meerdere wifi routers vlak bij elkaar, bijv. in een flat of in steden
 • aluminium in de muren of dichtbij router
 • radiatoren
 • aquarium
 • gipsplaten met kippengaas
 • dikke betonnen muren
 • magnetron
 • dect telefoons
 • weerstations
 • draadloze schakelaars
 • babyfoons

5. Koop een 5 Ghz router / dualband router / access point

Wanneer bovenstaande tips niet hebben geholpen. Of woon je in een flat of drukke stad, overweeg dan een 5 Ghz router of access point. Deze kunnen je helpen met het verbeteren van de signaal kwaliteit. Op 5 Ghz zijn namelijk veel minder netwerken actief waardoor je minder last hebt van interventie van andere draadloze netwerken.

Je apparatuur moet wel geschikt zijn voor 5 Ghz, je kan dit opzoeken bij de fabrikant van je laptop, computer en telefoon.

Mocht je apparatuur geen 5 Ghz ondersteunen, raden we je aan om een nieuwe 2.4 Ghz router te kopen met een betere zender. De modem / router van Ziggo staat bijvoorbeeld bekent om zijn slechte WiFi. Plaats achter je Ziggo router een access point dat werkt vaak een stuk beter.

Voorkomen dat je wordt gehackt

Voorkomen dat je wordt gehackt, hoe gaat dat in zijn werk? Op deze pagina willen we tips meegeven waarmee je kunt voorkomen dat je wordt gehackt door een hacker.

Er gaat tegenwoordig geen dag meer voorbij zonder dat je nieuws hoort over een grote naam die gehackt is, gegevens heeft gelekt of een computersysteem dat plat ligt. Voor de gewone consument misschien nog wel, maar wanneer je actief bent in Security lees je iedere dag wel weer een bericht over een recente hack.

Hacken en “gehackt"worden zijn twee hele brede begrippen. Er valt van alles onder hacken of “gehackt” worden. Van de systemen van CNN platleggen tot aan creditcard nummers achterhalen van nietsvermoedende eindgebruikers, het is allemaal hacken.

Wat kun je zelf doen? Hoe doen ze het?

Er zijn een aantal bekende tips over het beveiligen van je computer, laptop, MacBook en andere apparatuur, je WiFi wachtwoord. Maar wat is dat nou echt? Gehackt worden?

Heeft dit te maken met het niet updaten van je virusscanner en is er toch een hacker binnengekomen die je wachtwoorden heeft achterhaalt? Hoe doen deze slimme hackers het?

We zullen je een geheim vertellen. Je kan nog de beste virusscanner draaien, de beste firewall hebben en iedere week netjes alles scannen… Je systeem is waarschijnlijk totaal niet interessant voor een hacker.

Je computer binnen komen is tegenwoordig veel te veel gedoe voor een hacker. Bijna iedereen zit achter een consumenten- dan wel firewall van het bedrijf. Hackers zijn vandaag niet meer opzoek naar toegang tot je computer of laptop.

Ze zijn opzoek naar toegang tot jouw accounts.

Wat bedoelen we met accounts? Daarmee doelen we op je Google account, je Facebook account, je account bij de Telefoongids, of die account van die leuke Webshop waar je kleding besteld.

Gebruik je hetzelfde wachtwoord voor Facebook als voor je Mail? En misschien ook wel bij die Webshop? Of heb je er een nummer- achtergezet? Prima. Nu ben je interessant voor de hackers.

Omdat hackers weten dat jij overal hetzelfde wachtwoord voor gebruikt ben je nu interessant. Je kunt wel een Windows wachtwoord hebben, of wachtwoord op je Apple ID en iCloud. En wij weten net als jou dat het onthouden daarvan een ramp is.

Maar juist omdat je overal hetzelfde wachtwoord gebruikt. ben je interessant voor de hackers.

Maar hackers moeten eerst mijn wachtwoord weten.

Prima, we gaan er even vanuit dat je gelijk hebt. Een hacker moet inderdaad eerst je wachtwoord weten. Maar de kans is groot dat wanneer je al een tijdje op het internet “rondloopt” een beroeps hacker jouw wachtwoord al weet. Hoe een hacker dat weet?

Er bestaan op het internet lijsten, van websites die in het verleden zijn gehackt. Daar zitten grote namen bij als Linkedin, Last.FM, Pantreon, Bitly, Adobe, Dropbox en andere websites.
Wanneer jouw e-mailadres in zo’n lijst staat kan men deze vastleggen en daarbij de passwords die bekend zijn geworden bij een hack van een grote website, noteren. Misschien gebruik je voor Linkedin wel hetzelfde password als voor je Facebook account vandaag?

Als je niet weet of je bent gehackt, ben je al gehackt.

Hoe weet je nu precies wanneer je bent gehackt? Dat is moeilijk te zeggen maar er zijn een paar “hints"die we je willen meegeven.

 • De website haveibeenpwned.com Op deze website, kun je je e-mailadres intypen waarna je antwoord krijgt of jouw e-mailadres al een keer is voorgekomen in zo’n lijst. Mijn e-mailadres is zelfs al 14x voorgekomen in zo’n lijst bij verschillende bedrijven. Ik ben dus zelf al 14x gehackt! Gelukkig gebruik ik niet meer hetzelfde wachtwoord!


5 tips waarmee je voorkomt da je wordt gehackt.

 1. Houdt je beveiliging op orde. Ja we hebben inderdaad gezegd dat een computer of laptop niet meer interessant is voor hackers. Maar er wordt nog wel gewerkt met keyloggers en andere spyware welke toetsaanslagen en wachtwoorden kan doorsturen naar aanvallers. Dat gaat echter allemaal geautomatiseerd. Je hoeft daar niet gehackt voor te worden als individu. Lees daarom onze tips over virusscanners door, anti malware maatregelen en spyware.
 2. Wees er zeker van dat geheime vragen en dergelijke niet voor de hand liggen. Vroeger heb ik ook wel eens iemand gehackt, om mezelf te “bewijzen”. Echter deed ik dit aan de hand van een geheime vraag. Deze vroeg om de geboortedatum van persoon X. Nadat ik deze had ingevuld zat ik in de account. Pas hiermee op.
 3. Gebruik twee factor authenticatie. (Two Factor Authentication) voor belangrijke websites. Wat is dat? Het is een systeem met TAN codes zoals u dat mogelijk kent van de ING bank. Wanneer u een betaling doet, of probeert in te loggen krijgt u een bevestiging per SMS met een verificatiecode. Dit noemen we o.a. Twee factor authenticatie.
 4. Gebruik geen openbare WiFI hotspots om belangrijke dingen te regelen. Gebruik je een WiFi hotspot, bijvoorbeeld in de trein van de NS? Wees ervan bewust dat niet alle apps- en websites jouw gegevens versleuteld versturen over het internet. Hackers kunnen mogelijk meelezen in openbare WiFi netwerken.
 5. Maak je gebruik van de computer van een kennis, vreemde of openbare instelling? Probeer dan inloggen op persoonlijke en vooral gevoelige accounts te vermijden. Ja dit is ontzettend moeilijk wanneer je niets anders kunt. Maar wees jezelf er ook hier van bewust dat er mogelijk kwaadwillende software geïnstalleerd is op deze systemen welke erop uit is om jouw wachtwoord te achterhalen.

We kunnen nog wel even doorgaan zo, maar wij denken dat deze tips iets minder bekend zijn onder het grote publiek. Terwijl andere tips al vaker genoemd zijn. Vandaar deze samenvatting van 5 tips waarmee je kunt voorkomen dat je wordt gehackt.

Gebruik een (off-line) password manager.

Wanneer je zoveel wachtwoorden moet onthouden als wij, dan begrijpen we heel goed dat het onrealistisch is dat je alles maar gaat onthouden. Je gaat wachtwoorden dan vanzelf wel op papier schrijven. (af te raden)

Je kunt beter een Password Manager gebruiken. Om meer te leren over wat een Password Manager is en waar je uit kunt kiezen, kun je ons artikel over Password Managers binnenkort hier vinden.

3.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.50

 

Screen recording met oCam

Al lange tijd waren we opzoek naar een goede tool die eenvoudig je scherm kan opnemen, om zo bijvoorbeeld een instructievideo te maken, een probleem te kunnen verduidelijken of voor andere zaken. Nu zijn er veel programma's die dit kunnen doen, maar een goed gratis programma vinden zonder teveel features die toch nooit gebruikt worden was nog een hele opgave.

Tot we de volgende tool tegenkwamen, oCam, is een programma geschreven door Obsoft, en is echt een prachtig eenvoudig programma. En waar we misschien nog wel het meest over te spreken zijn is de codering waarmee het bestand wordt opgeslagen. Dit staat standaard op Microsoft MP4, Part 2 met avi container. Het voordeel hiervan is niet alleen een lage bestandsgrootte, maar ook een goede kwaliteit en het eenvoudig kunnen uploaden naar bijvoorbeeld Youtube.

ocam

 

 

 

 

 

 

Door op de knop Codecs te klikken, kan worden gekozen welk formaat en codec er gebruikt moet worden voor het opnemen, verder kan het opname venster gewijzigd worden in verschillende formaten. Na het opnemen kan het filmpje worden gevonden in de map Documenten, onder de map oCam.

Met de knop open gaat oCam hier direct naar toe. Wat ook een fijne functie is van dit programma.

Het filmpje kan direct naar Youtube worden gebracht, of bewerkt worden met bijvoorbeeld een programma als Camtasia Studio.

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00

Upgrade nu uw XP installatie

Gebruikt u nog Windows XP? Dat kunnen wij ons best voorstellen. Ook wij gebruiken nog XP systemen in een testomgeving.

Maar misschien heeft u nog wel een PC of laptop met Windows XP die nog prima functioneert en weet u eigenlijk niet waarom XP plotseling niet meer zou voldoen?

Even kort samengevat komt het op het volgende neer, Windows XP dateert haar introductie uit 2001, Microsoft heeft al rond 2006 bekend gemaakt de ondersteuning van XP te beëindigen per 8 April 2014. Dat was destijds nog ver weg. Plotseling is het inmiddels Februari 2014 en gebruiken nog veel gebruikers Windows XP.

Wanneer Microsoft stopt met de ondersteuning van Windows XP betekent dit dat u niet langer iedere maand automatische updates krijgt van Windows. Deze updates zorgen ervoor dat u beveiligd bent tegen de laatste exploits en beveiligingsrisico's die bekend zijn bij Microsoft, zodat u minder kans loopt om geinfecteerd te raken met ongewenste software als virussen of last heeft van hackers, of andere narigheden. Per 8 april houdt deze ondersteuning echter op vanuit Microsoft wat betekent dat u meer risico loopt op het internet met uw machine.

Daarom adviseert Microsoft gebruikers van Windows XP te upgraden naar een hogere Windows versie, veel gebruikers hebben voorkeur bij Windows 7, zo ook wij. Mocht u uw PC willen upgraden naar Windows 7 dan kunt u dit via ons doen.

Echter zijn veel pc's maar ook laptops uit die periode niet geschikt om het nieuwe besturingssysteem van Windows 7 te draaien. Deze pc's en laptops kunnen soms nog wel geupgrade worden om Windows 7 te draaien. Mocht u interesse hebben in een upgrade naar Windows 7 of hoger dan beoordelen wij altijd eerst de PC of laptop of deze dan wel geschikt is naar onze mening voor zo'n upgrade.

Voor de computers en laptops die niet geschikt zijn voor de upgrade naar Windows 7 bieden wij een alternatief aan, genaamd Elementary OS. Dit is een besturingssysteem gebaseerd op Ubuntu Linux dat zeer eenvoudig in gebruik is met alle basisfunctionaliteiten aan boord die u als dagelijkse gebruiker nodig heeft. U kunt hier ook voor kiezen wanneer uw computer wel geschikt is voor Windows 7.

De voordelen van dit systeem zijn divers, het kent uiteraard ook enkele nadelen. Mocht u meer informatie willen over wat de beste oplossing is voor uw situatie, neem dan contact met ons op.