3 robots iwally

Ziggo of KPN? Kabel of VDSL

Wat moet je kiezen? DSL of kabel internet?

Dit is voor veel klanten een lastige vraag, zo ook voor jou waarschijnlijk. Je bent immers niet voor niets op deze pagina terecht gekomen. Het kiezen tussen kabel of vdsl (telefoonkabel) internet is een ingewikkelde keuze. Echter adviseren we altijd om goed te kijken wat er mogelijk is op uw adres.

Maar hoe pak je dit dan aan? In dit artikel gaan we zo stap voor stap uitleggen waar naar te kijken om zo tot de juiste beslissing te komen.

Laten we eerst een paar misverstanden uit de weg nemen.

- Ziggo internet is geen glasvezel, in tegenstelling totdat Ziggo altijd zelf doet geloven.
Ziggo maakt gebruik van Coax kabel, dat "glasvezel snelheden" mogelijk maakt, maar het is geen glasvezel. BIj glasvezel zijn zowel de download snelheid als de upload snelheid symetrisch, gelijk. Dat biedt technisch voordelen tegenover Coax.

- KPN kon lange tijd niet sneller dan 20 Mbps leveren, via ADSL. Tegenwoordig is dit niet langer zo. Wanneer u geen glasvezel heeft liggen was u lange tijd aangewezen op de kabel voor sneller internet. KPN is hard bezig geweest met het upgraden van het netwerk. Met behulp van een eenvoudige KPN tool kun je nu zien wat de maximaal of haalbare snelheid is op jouw adres.

- KPN levert internet tot maximaal 200 Mbps download en 60 Mbps upload, via de telefoonlijn. De upload bij Ziggo is lager als bij KPN in bepaalde gevallen. Wanneer upload belangrijk is, houdt hier danr rekening mee in de overweging.

Kiezen stap voor stap.

Welke snelheid kan ik maximaal halen met KPN internet via de telefoonkabel? Je kunt dit checken via Netco, vul je postcode, huisnummer en eventuele toevoeging toe en druk op zoek. De KPN site verteld je dan de maximaal haalbare snelheid mogelijk, eventuele upgrades en techniek. Meestal is dit VVDSL of VDSL.

De volgende stap is prijsvergelijking,. Ziggo is vaak relatief duurder ten opzichte van internet via de telefoonlijn, je kunt het beste een vergelijking doen via Breedbandwinkel je krijgt dan een eerlijke prijsvergelijking tussen alle providers te zien. Zenderpakketten kun je ook direct vergelijken. Je kan op deze manier eenvoudig een keuze maken en het ksotenverschil tussen kabel en vdsl internet is goed inzichtelijk.

Combineren van abonnementen.

Providers proberen steeds meer klanten zowel een mobiel als vast abonnement te verkopen. Dit wordt stevig aangemoedigd met behulp van zogenaamde kortingen. De kortingen zijn bijvorbeeld een gratis zenderpakket als HBO, Eredivise of Pluspakket. Of een verdubbeling van mobiele data. Vaak is dit erg interessant, vergeet hier zeker niet naar te kijken.

Neem Spotifypremium mee in je vergelijking.

Wanneer je kiest of overweegt de kiezen voor KPN internet, vergeet dan niet dat je Spotify Premium gratis krijgt bij je abonnement. (t.w.v. 10 euro p.m.) Veel mensen vergeten dit te vergelijken wanneer ze of Ziggo of KPN afwegen. Maar wanneer je nu al een los abonnementvoor Spotify hebt, is dit zeker te overwegen bij de keuze tussen KPN of Ziggo.

 

Ransomware voorkomen deel 2

We hebben al eerder geschreven over ransomware en hoe je ransomware kunt voorkomen met onze vijf tips. Maar door de steeds vaker voorkomende ransomware infecties bij klanten en de nieuw geopende website door Europol, "No More Ransom" hebben we besloten opnieuw te schrijven over ransomware.

Wat is Ransomware?

"Ransomware is software die je bestanden versleuteld. Na de versleuteling kun je niets meer met het bestand en de enige manier waarop je weer bij het bestand kunt, is door te betalen voor de sleutel die je toegang geeft tot het bestand." meer lezen? zie ons eerdere artikelWapen je tegen ransomware, voorkomen

De Europese politie, Europol heeft sinds kort een website geopend, No More Ransom, https://www.nomoreransom.org/

Op deze website kun je gratis ondersteuning krijgen wanneer je computer of laptop besmet is met ransomware. Maar ook wanneer je geen besmetting te pakken hebt adviseert Europol nu hoe je ransomware kan voorkomen.

Wat kan iWally voor je doen als je besmet bent met ransomware of advies wilt ter preventie?

Wanneer je hulp nodig hebt en het allemaal te ingewikkeld vind, geen tijd hebt of gewoon niet zeker bent van wat je aan het doen bent dan helpen we je graag verder bij iWally.

Sommige ransomware is moeilijk te verwijderen. Als je niet weet wat je aan het doen bent, en je documenten graag terug wilt, is het misschien beter als je dit aan ons overlaat. Wij staan voor je klaar en doen ons best om zoveel mogelijk bestanden terug te krijgen.

Ter preventie bieden wij iets unieks aan, wij installeren een volledig beveiligingspakket op uw computer dat ransomware probeert te voorkomen. Uiteraard is compleet voorkomen niet mogelijk, maar we kunnen het de ransomware wel een stuk minder eenvoudig maken. Door extra "lagen" beveiliging aan te leggen, als een Anti Ransomware Toolkit, de sofware automatisch te laten bijwerken en een up-to-date systeem in te richten voorkomen we veel infecties.

Waar bestaat deze beveiliging toolkit uit?

  • Installatie of check-up van antivirus software.
  • Anti ransomware software installatie.
  • Firewall nakijken.
  • Andere browser installatie.
  • Patchen van applicaties die lekken bevatten waarvan ransomware gebruik van probeert te maken.
  • Anti Malware installatie en controle van beveiliging.

Backup! Backup! Back-up!

Ja, wij kunnen je computer nog zo goed beveiligen, maar we kunnen beter voorkomen dan genezen. Daarom adviseren wij al onze klanten altijd een back-up te maken / bouwen. Over de back-up krijgt u altijd een advies en uitleg over hoe u een back-up maakt en wat u precies moet doen om problemen te voorkomen.

Een back-up is naar onze mening misschien nog wel een stuk(je) belangrijker dan de beveiliging van de computer. Je data (foto's, database met klantgegevens) is veel meer waard namelijk dan een computer of laptop.

 

Ghostery de nieuwe Adblock!

Hallo gebruikers van Adblock voor Chrome en Firefox, voor lange tijd was Adblock een geweldig product voor Chrome en Firefox.

Maar om verschillende redenen is het beter om over te stappen op Ghostery. Ghostery is een plugin die meer doet aan het stoppen van trackers, en tegelijkertijd advertenties blokkeert.

Adblock kent al enige tijd wat problemen, zo gebruikt adblock een immense hoeveelheid aan geheugen terwijl Ghostery slechts 1/4 daarvan nodig heeft. Maar Ghostery vereist iets meer instellingen, de eerste keer.

 

Ook is het iets minder gebruiksvriendelijk en blokkeert het bepaalde content i.v.m. privacy tenzij je het daadwerkelijk wilt zien.. tegenover Adblock is dit wel een punt van aandacht aangezien het hierdoor iets lastiger is voor wat minder ervaren gebruikers.

Echter voor de volgende redenen kiezen wij toch voor Ghostery tijdens de installatie van onze systemen vanaf begin februari.

Ghostery is te verkrijgen in de Web store van Chrome en Firefox addons.

Chrome webstore: https://chrome.google.com/webstore/detail/ghostery/mlomiejdfkolichcflejclcbmpeaniij?hl=nl

Firefox addons: https://addons.mozilla.org/nl/firefox/addon/ghostery/

 

 

 

Schakel Windows 10 upgrade notificaties uit

Veel mensen zijn prima tevreden met Windows 7 en hebben totaal geen behoefte om over te stappen op Windows 10. Deze gebruikers blijven liever waar ze zijn, bij Windows 7.

Dat is ieder zijn goed recht, maar Microsoft is ervan overtuigd dat deze mensen ongelijk hebben en valt men dan telkens lastig met meldingen over de gratis upgrade naar Windows 10.

Niet iedereen is hier blij mee. Wij ook niet altijd. Wilt u deze update melding uitschakelen dan kunt u het programma GWX control panel installeren. Het programma is hier verkrijgbaar: http://ultimateoutsider.com/downloads/

Het programma is zeer eenvoudig en rekent af met de Windows 10 update notificatie. Wij hebben het programma getest en het werkt uitstekend voor onze klanten..

Windows 10 GWX